Tájékoztató kollégistáknak

A kollégistáknak többnyire háromágyas szobákat kínálunk, ám jó tanulmányi átlag és aktív közéleti tevékenység esetén lehetőség nyílik kétágyas-zuhanyzós szobák megpályázására is korlátozott számban (34 szoba). Minden szobában van egy kézmosó, egy hűtő, egy szobatelefon, lakónként egy zárható alsó és felső szekrény, valamint vezetékes internetcsatlakozási lehetőség, továbbá a kollégium biztosít a lakók számára a bentlakás idejére egy felmosó vödröt, egy felmosót, egy ruhaszárító állványt, lavórt, valamint ágyneműt. A WC és a zuhanyzó a folyosóról közelíthető meg, ezen felül minden szinten van egy konyha, egy mosókonyha, tévéző, illetve szárnyanként egy tanuló. Amennyiben szükséges, a kollégisták igényelhetnek laptopot, ameddig a készlet engedi. Kondi- és kardioterem áll a hallgatók rendelkezésére. A kollégiumban a szabadidő hasznos eltöltésére több lehetőség is kínálkozik: pingpong, biliárd, Xbox használat, kerékpárbérlés, valamint akár társasjátékok is elérhetők. Mindezeken kívül a KOB és az aktivisták számos programmal (vetélkedők, sportversenyek stb.) teszik színesebbé a kollégiumi élet hétköznapjait. Ez a közösség figyelemmel kíséri az állami, de egyéb társadalmilag elfogadott ünnepeinket is. A részleges Wifi lefedettséggel szeretnénk kiszolgálni a kollégiumi lakók állandó internetszükségletét. Minden szinten található egy tévéző , mely a sportesemények követésén kívül 🙂 lehetőséget biztosít az Xbox használatára is! Az épületen belül található még az étterem és a könyvtár, ahol egyrészt a szilárd, másrészt a szellemi táplálékot is beszerezheted. Az épület földszintjén és a negyedik emeletén ital és csokiautomatákat találsz. A háziorvosi rendelés hetente kétszer áll a hallgatók rendelkezésére egészségügyi panaszok illetve gyógyszer felíratása esetén. Az udvari kerékpártárolóban elhelyezheted az otthonról hozott kerékpárodat (szobába nem lehet felvinni, ahhoz kicsi a tér), a bográcsozó pedig lehetőséget biztosít, hogy a kisebb kollégiumi közösségeddel összejövetelt szervezz.
Mindezekért a szolgáltatásokért az államilag finanszírozott/állami ösztöndíjas hallgatónak 9.320.-Ft/hó (kétágyas szoba esetében: 11.650.-Ft/hó), a költségtérítéses/önköltséges/állami részösztöndíjas hallgatónak 20.970.-Ft/hó (kétágyas szoba esetében: 23.300.-Ft/hó) kollégiumi díjat kell fizetni.
A kollégiumba a kollégiumi felvételi eljárás során lehet bekerülni. Akik a tanév elején nem nyertek felvételt, vagy valamilyen okból kifolyólag nem jelentkeztek, azok évközi jelentkezést is beadhatnak.

Kollégiumi felvételi kérelmet a Modulo rendszeren keresztül nyújthatnak be a BGE PSZK karára felvételt nyert hallgatók. Az ezzel kapcsolatos részletes tájékoztatót általában mindig a tavaszi félév vizsgaidőszakában tesszük közzé. Elsős hallgatóknak a felvételi jelentkezéssel meg kell várniuk, amíg megkapják Neptun kódjukat, ám kérjük őket, hogy addig is a fent nevezett időszakban közzétett tájékoztatót alaposan nézzék át, a szükséges csatolmányokat, dokumentumokat szerezzék be!

Évközi jelentkezést a Modulo rendszer Kollégiumi felvételi kérelem – várólistára jelentkezés űrlapjának segítségével lehet benyújtani. Az űrlap a Beadás/BGE hallgatói űrlapok csempéken keresztül érhető el. Az űrlap beadásához szükséges egy az aktuális tanévben (vagy az azt megelőző kollégiumi felvételi időszakban) a Diákjóléti Bizottság (DJB) által lepontozott Szociális helyzetfelmérő csatolása.

A félbehagyott Kollégiumi felvételi kérelem – várólistára jelentkezés űrlapok átkerülnek a Piszkozat mappába. Csak az ott található űrlapot lehet folytatni, beadni – vagy törölni, hogy aztán a jelentkező új Kollégiumi felvételi kérelem – várólistára jelentkezés kitöltésébe kezdhessen. Ugyanez érvényes az év elején beadható Kollégiumi felvételi kérelem űrlapok esetében is,

Ha az űrlap kitöltése/beadása közben problémába ütköznének, kérjük, hívják a tájékoztató alján található telefonszámot.

Diákéletünkről innét is tájékozódhatsz: https://www.facebook.com/bagolyvarkoli/

További információk a kollégiumi titkárságon személyesen vagy telefonon.

…és akik segíthetnek: https://bagolyvarkoli.eu/munkatarsak/

Tel.: 06-1/469-66-79.