A kollégiumról

Az 1982-ben épült, 1984-ben átadott intézményt az akkori Pénzügyi és Számviteli Főiskola és a Külkereskedelmi Főiskola építtette.
Az épület, mely Zugló szívében, a Bagolyvár utca közepén található, 364 hallgató számára nyújt kellemes környezetet a nyugodt pihenéshez, az eredményes tanuláshoz, a szabadidő kulturált eltöltéséhez.
Az alapszolgáltatás biztosítja a bentlakók számára a kéthetenkénti ágyneműcserét, a mosási, főzési és a hallgatónkénti internetcsatlakozási lehetőséget.
A Kollégiumi Bizottság (KOB) irányítja két közgyűlés között a hallgatók kollégiumi életét. E kilenctagú csapat az alapszolgáltatásokon túl ápolja a kollégiumi hagyományokat, és egyéb szolgáltatásokat biztosít (az aktuális eseményekről a kollégium Facebook-oldalán olvashatnak a hallgatók).
A főiskola/kar állami és gazdasági vezetésével kialakított jó kapcsolat egyik alappillére annak, hogy e bentlakásos intézmény épüljön és fejlődjön. A KOB véleményének figyelembevételével nagy gondot fordítunk a javításokra, felújításokra és fejlesztési elképzelésekre is. Fontos szempont számunkra a minőségbiztosítás kérdése, ennek folyamatos figyelemmel kísérése, melyet az önkormányzat véleményének kikérése mellett fórumok és felmérések segítségével kívánunk szinten tartani.
A kollégium vezetősége mindezek mellett igyekszik segíteni a konzultációk ideje alatt színvonalas vendégszobákkal a távoktatásos hallgatók szállásgondjainak megoldását is. Mindezeken túl intézményünk külföldi, Erasmusos hallgatókat is fogad.
Ugyanúgy törekszik a hallgatók szakmai gyakorlatán túl, a nyári időszakban (július – augusztus), a Budapesten dolgozni vágyó kollégistáknak is szálláslehetőséget biztosítani.
Úgy érezzük, hogy a kollégium optimális lehetőségeket nyújt mind hallgatóink, mind vendégeink számára.

Mottónk: „Kollégistákkal a kollégistákért…”